Üçüncü çeyrekte neden iki kez üst üste şampiyon olduğunu kanıtlar şekilde oynayan Anadolu Efes kusursuz fırtına ile maçı kontrolüne aldı. Son çeyrekte farkın getirdiği rehavete yakalanınca Real Madrid 17 sayıdan geri dönüp öne bile geçti. Maç sonunda oyunu çok riske soktuk ama bir şekilde kazanmayı bildik. Micic ikinci yarıda pek fazla sahada olmazken sakatlığı olup  olmadığına dair bir haber gelmedi. Anadolu Efes İstanbul’daki son beş maçta da Real Madrid’e üstünlük sağladı.

Öne çıkanlar…

Anadolu Efes: Shane Larkin 18 sayı, 7 asist, Chris Singleton 11 sayı (3/3 üçlük), 4 ribaund, 2 asist, Elijah Bryant 17 sayı (3/5 üçlük), 6 ribaund, 3 asist, Will Clyburn 15 sayı, 6 ribaund, 2 asist, Tibor Pleiss 11 sayı, 4 ribaund, Vasilije Micic 10 sayı, 2 ribaund, 2 asist
Real Madrid: Sergio Rodriguez 14 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Gabriel Deck 15 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Walter Tavares 13 sayı, 4 ribaund, Dzanan Musa 16 sayı, 2 ribaund, 5 asist

Maça Real Madrid iyi başladı. Topu iyi çeviren ve asist üzerinden basketler bulan Real Madrid karşısında biz de fena hücum etmedik ama boş şutları istediğimiz kadar sokamayınca skor rakibin kontrolündeydi. İntikam maçına çıktığını hissettiren Dzanan Musa kısım kısım çok etkili oldu. Çeyreğin sonunda kaçırılan kolay atışlar ilk çeyreğin 24-18 Real Madrid lehine sonuçlanmasına sebep oldu.

İkinci çeyrekte topu çok daha iyi paylaşan bir EFes vardı. Clyburn’ün rakip kısalara yaptığı ölümcül baskı Real Madrid’in düzenini bozdu. Geniş kadrosunu kullanmaya çalışan Real Madrid ilk çeyreğin etkili isimlerini de benchte unutunca hem oyun hem skor kontrolü elimize geçti. Daha da farklı geçebileceğimiz ilk devreyi 42-39 önde tamamladık.

Üçüncü çeyrekte iki kez üst üste neden şampiyon olduğunu gösteren bir basketbol oynadı Anadolu Efes. Hücumda yağmur gibi üçlük yağdırırken savunmada da top çalmalar ile çok etkili olduk. Sahaya giren herkesten şut katkısı alınca Real Madrid bu çeyrekte çaresiz kaldı. Üst üste molalar alıp üzerine iki de teknik faul alan Real Madrid tamamen düzen dışına çıktı. Son çeyreğe 17 sayı farkla 77-60 önde gittik.

Son çeyreğe düşük tempoyla başlayınca Real Madrid farkı sinsice indirmeye başladı. 15-2’lik seriyle fark tek hanelere indi. Elijah Bryant’ın ekstra hücum ribaundu ve Singleton’ın çaldığı topla hızlı hücumu Real’e son molayı aldırdı. Son 3 dakikaya 8 sayı farkla üstün girdik. Bu dakikadan sonra hem hücum tempomuzun düşmesi hem de rakibin ekstra şutları gelince 9-0’lık seriyle Real Madrid 84-83 öne geçti. Bu sefer hamle sırası bize geldi. Larkin’in müthiş üçlüğü üzerine Pleiss’ın smacı geldi. Pleiss dönüşte bir de blok yapınca 7-0’lık seri geldi. Rodriguez iki serbest atış isabetiyle farkı 4 sayıya indirdi. Topu oyuna sokarken top ortada kaldı ve hava atışı oldu. Rudy Fernandez sakatlık numarasıyla oyundan çıkıp yerine Tavares’in girmesini sağlayınca top rakibe geçti. Yine de süre eriyince karşılaşmadan 90-89 galip ayrıldık.

Bu haber ilginizi çekebilir