Bursa Basketbolunda neler oluyor?

Başlarken; Bir aksilik olmadığı taktirde her hafta başı bu köşeden Bursa Basketbolu ve Bursa takımları ile ilgili gelişmelerle birlikte olacağız, şimdiden sürç-i lisan edersek affola…

Avatar photo Tolga Şar2 yıl önceSon güncelleme 20 Mart 2023 - 17:22

Bursa Basketbolu geçen hafta içerisinde Basketbol İl Temsilcisi Sevgili Can Atsüren’in sessiz istifası ile çalkalandı, yıllardan beri bu camianın içerisinde olan Sn. Atsüren’e bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz…

Frutti Extra Bursaspor, İstanbul’da oynadığı karşılaşmada dar rotasyonunun kurbanı olup Darüşşafaka Lassa’ya 98-92 mağlup olarak Anadolu Efes’in kaybettiği haftada ilk 4 ‘e yaklaşma hedefini ıskalamış oldu. Ahmet Düverioğlu’nun takımdan ayrılma kararından sonra bilhassa pota altı müdafaasında sıkıntılar yaşayan yeşil-beyazlı temsilcimiz, Andrew Andrews’un da maç günü Türkiye‘ye gelmesinden dolayı bu karşılaşmada tecrübeli oyuncudan yararlanamadı. Görünen o ki, Eurocup ve Basketbol Süper Ligi’ndeki zorlu fikstürde ilk dört hedefine ulaşması kolay gözükmüyor.

  • Sıradaki Maçlar: EuroCup 22 Mart Çarşamba Saat 20.00 Lietkabelis (D)
  • BSL 25 Mart Cumartesi Saat 20.30 Galatasaray NEF (D)

Tofaş, Bursa‘da oynadığı karşılaşmada Galatasaray NEF’e son saniye basketiyle 83-81 mağlup oldu. Dylan Ennis’in cezasının onanması sonucu rakibinin 1 eksik yabancıyla sahaya çıkmasının avantajını değerlendiremeyen Tofaş, düşme tehlikesini iyiden iyiye hissetmeye başladı. Avustralya liginin sona ermesiyle oradan transfer edilen Milton Doyle ve Brady Manek takviyeleriyle parkeye çıkan Bursa temsilcisi 16 sayı geriye düştüğü karşılaşmada son dakika içerisinde 3 sayı öne geçmesine rağmen Tyrus Mc Gee’den gelen 5 sayıya engel olamadılar, bu hafta yeniden içeride oynayacakları Fenerbahçe Beko maçı ligde kalma adına daha da önem kazandı gibi gözüküyor.

  • Sıradaki Maç: BSL 26 Mart Pazar Saat 18.00 Fenerbahçe Beko (İ)

Bursa‘yı Kadınlar Basketbol Süper Ligi‘nde temsil eden Bursa Uludağ Basketbol , kendisi için tüm hedef maçlarını kazandıktan sonra geçtiğimiz hafta sonu Ankara deplasmanında Nesibe Aydın’a 87-68 mağlup oldu. Koc Izzat İsmail’in göreve gelmesinden sonra deplasmanda Emlak Konut ve Antalya Toroslar Basketbol ile kendi sahasında Melikgazi Kayseri Basketbol’u deviren Bursa ekibi sakatlıklar ve takımdan ayrılan oyunculardan ötürü 6 kişilik rotasyon ile mücadelesini veriyor, bir aksilik olmazsa ligi de düşme potasının dışarısında tamamlayacak.

  • Sıradaki Maç : KBSL 26 Mart Pazar Saat 19.00 Galatasaray Çağdaş Faktoring (İ)

Türkiye Basketbol Liginde Bursa‘yı temsil eden iki takımdan biri olan Final Spor, en skorer oyuncusu Lace Darius Dunn’ın sakatlığında dolayı oynamadığı karşılaşmada Yalova deplasmanında Semt 77 Yalovaspor’a 80-59 mağlup oldu. Maçın içine hiç giremeyen Bursa ekibi 4.sıradaki yerini korudu ancak Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler ve Semt 77 Yalovaspor ile galibiyet farkı 1’e indi. Play-off’a iyi bir sıradan girmek istiyorlarsa önümüzdeki 3 karşılaşmadan en az 2 galibiyet çıkartmak zorundalar.

  • Sıradaki Maç : TBL 26 Mart Pazar Saat 15.45 Depomaxx Harem Spor (İ)

TBL deki diğer Bursa temsilcisi Akran Gemlik, kendisi için hayati önem taşıyan karşılaşmada kendi sahasında OGM Ormanspor’a 74-64 mağlup olarak düşme potasında bulunan Bornova Belediyesi Karşıyaka ile aynı galibiyette yer aldı. Sezonun büyük bölümünde 2 yabancı oyuncusundan alması gereken saha içi katkısını bir türlü alamadığı için Türk oyuncularla ayakta kalıyorlar. Sezonun maçı 4 hafta sonraki Bornova Belediyesi Karşıyaka deplasmanı gibi duruyor. Ligde kalmak için mutlaka Batın ve Eray’ın yanına yeni isimlerin katılması gerekli.

  • Sıradaki Maç : TBL 25 Mart Cumartesi Saat 17.30 Çağdaş Bodrumspor (D)

TB2L‘de mücadele eden 2 Bursa takımından Geçitspor maalesef geç yapmış olduğu takviyeler sonucu düşme potasında yer alırken, Bursaspor’un pilot takımı olan Frutti Extra Bursa play-off mücadelesine devam ediyor.

  • Sıradaki Maçlar : Geçitspor 25 Mart Cumartesi Saat 18.00 Nazilli Belediyespor (D)
  • Frutti Extra Bursa (BAY)

Evet , bu haftalık bu kadar, haftaya yeniden görüşmek üzere hoşça kalın…

Yayınlanan makalelerde belirtilen görüşler ve fikirler sadece yazarın/yazarların görüşüdür. Yayınlanan içeriklerle ilgili bütün sorumluluklar yazarlara aittir.

Bu haber ilginizi çekebilir