FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin Son 16 turundaki L grubu 6. hafta müsabakasında temsilcimiz Darüşşafaka Lassa, zorlu Lenovo Tenerife deplasmanında sahne aldı.

Büyük bölümünü üstün götürdüğü maçın son çeyreğinde Marcelo Huertas ve Leandro Bolmaro ikilisini durdurmakta çok zorlanan Darüşşafaka, sahadan 75-71 mağlup ayrıldı.

Darüşşafaka’da Doğuş Özdemiroğlu, Markel Starks, Gabe Olaseni ve Ercan Osmani, dinlendirilme amacıyla maç kadrosunda yer almadılar.

Bu sonuçla gruptaki 6. maçında 4. yenilgisini alan temsilcimiz Darüşşafaka, Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne mağlubiyetle veda etti. Temsilcimiz Daçka’nın gruptan çıkma iddiası, geçtiğimiz hafta son bulmuştu.

Çeyrek final biletini ve grup liderliğini geçtiğimiz hafta garantileyen Lenovo Tenerife ise gruptaki 6. maçında 5. kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

Lenovo Tenerife’de Fran Guerra 10 sayı, 4 ribaund; Leandro Bolmaro 16 sayı, 2 ribaund; Marcelo Huertas 11 sayı, 2 ribaund, 7 asist; Giorgi Shermadini 11 sayı, 1 asistle oynadı.

Darüşşafaka Lassa’da ise Can Korkmaz 9 sayı, 3 ribaund; Canberk Kuş 9 sayı, 1 ribaund; Berke Atar 9 sayı, 7 ribaund; Wayne McCullough 7 sayı, 2 asist; Matt Mooney 10 sayı, 4 ribaund, 2 asistle mücadele etti.


Maçın Hikayesi:

Karşılaşmaya etkili hücum ederek başlayan ev sahibi Lenovo Tenerife, Jaime Fernandez ve Tim Abromaitis ikilisiyle sayılar bularak ilk 3 dakikalık bölümü 7-5 üstün geçti. Devamında Aaron White’ın smacıyla skoru eşitleyen temsilcimiz Darüşşafaka, rakibin Leandro Bolmaro ve Fran Guerra’yla bulduğu 5-0’lık mini seriye engel olamayınca skor 12-7’ye geldi. Bu noktadan sonra Can Korkmaz ve Wayne McCullough’yla üst üste sayılar bulan Daçka, 14-15’lik skorla üstünlüğü ele geçirdi. Periyodun kalan bölümünde de Can Korkmaz’la etkili olan temsilcimiz, ilk çeyreği önde kapattı: 18-20

İkinci çeyreğe savunmadaki agresifliği iyice arttırarak başlayan temsilcimiz Darüşşafaka Lassa, Matt Mooney ve Hakan Sayılı’dan gelen isabetlerle ilk 2 dakikayı 20-24 önde geçti. Sert savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı tanımayan ve ilk 4 dakikada potasında sadece 2 sayı gören Daçka, Wayne McCullough ve Lloyd Pandi’yle yakaladığı seriyi 8-0’a çıkardı ve rakibine molayı aldırdı. Mola dönüşünde de agresif savunmasını sürdüren ve Lenovo Tenerife’yi ilk 7 dakikada sadece 2 sayıda tutan Daçka, Berke Atar’ın turnikesiyle skoru 20-30’a getirdi ve farkı ilk kez çift hanelere çıkardı. Temsilcimizin serisini Elgin Cook’la bozan Tenerife, bitime 2 dakika kala farkı 9’a indirdi. Kalan bölümde de Can Korkmaz’ın yeniden devreye girmesiyle etkili hücum eden Darüşşafaka, soyunma odasına çift haneli üstünlükle gitti: 28-39

Mücadelenin ikinci yarısına daha etkili hücum ederek başlayan ev sahibi Lenovo Tenerife, Marcelo Huertas ve Aaron Doornekamp’le bulduğu üst üste sayılarla ilk 2 dakikanın sonunda durumu 35-43’e getirdi. Rakibine Akwasi Yeboah’la karşılık veren temsilcimiz, Giorgi Shermadini ve Doornekamp’in isabetlerine engel olamayınca fark 4’e indi. Rakibinin 6-0’lık serisini Wayne McCullough ve Akwasi Yeboah’la bozan Daçka, skoru 41-49’a getirdi. Devamında Giorgi Shermadini ve Fran Guerra’yla üst üste sayılar bulan Tenerife, yakaladığı 5-0’lık mini seriyle farkı tek topa indirdi. Ev sahibine Aaron White’ın orta mesafesiyle karşılık veren temsilcimiz, devamında Jaime Fernandez ve Sasu Salin’den gelen isabetlere engel olamayınca skor 50-51’e geldi. Rakibine Eray Büyükcangaz’ın üçlüğüyle yanıt veren Daçka, bitime 2 dakika kala farkı 4’e çıkardı. Son bölümde Fran Guerra’nın smacına rağmen Darüşşafaka, üstünlüğü elden bırakmadı: 52-54

Maçın final periyoduna Giorgi Shermadini’nin basket faulüyle başlayan ev sahibi Tenerife, 55-54’le maçta uzun süre sonra öne geçti. Rakibine Canberk Kuş’tan gelen üst üste 6 sayıyla karşılık veren Darüşşafaka, üstünlüğü geri aldı ve durumu 55-60’a getirdi. Devamında Marcelo Huertas, Leandro Bolmaro ve Moussa Diagne’yle 9-0’lık bir seri yakalayan Lenovo Tenerife, 64-60’la yeniden öne geçti ve koç Selçuk Ernak, duruma molayla müdahale etti. Moladan Berke Atar’ın isabetiyle dönen ve Tenerife serisini bozan temsilcimiz, bir kez daha Huertas ve Bolmaro ikilisini durdurmakta zorlanınca fark 7’ye çıktı. Devamında Matt Mooney ve Eray Büyükcangaz ikilisiyle sayılar bulan Daçka, bitime 3 dakika kala durumu 69-66’ya getirdi. Temsilcimize Giorgi Shermadini’nin basket faulüyle karşılık veren Tenerife, farkı 6’ya çıkardı. Ev sahibine Lloyd Pandi ve Hakan Sayılı’nın üst üste 2 isabetiyle yanıt veren Daçka, bitime 50 saniye kala skoru 72-70’e getirdi ve rakibine molayı aldırdı. Moladan Giorgi Shermadini’nin smacıyla dönen Tenerife, bitime 18 saniye kala farkı 4’e çıkardı ve bu sefer koç Selçuk Ernak mola hakkını kullandı. Mola dönüşünde 3 serbest atış kullanmak için çizgiye gelen Matt Mooney, üçte bir atınca fark 3’e indi. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Tenerife, maçı kazandı: 75-71


Çeyrek Skorları:

1.çeyrek: 18-20
2.çeyrek: 28-39
3.çeyrek: 52-54

Bu haber ilginizi çekebilir