Neden olmasın?

İyi başlayan bir sezonun ardından dar rotasyondan kaynaklanan iniş çıkışlardan dolayı Frutti Extra Bursaspor play-off’a son sıradan kapağı atabildi.

Avatar photo Tolga Şar1 yıl önceSon güncelleme 12 Nisan 2023 - 10:50

Rakip karşı grubun normal sezonda sadece 3 mağlubiyetle lider bitiren takımı Gran Canaria. Jaka Lakoviç’in antrene ettiği sarı-mavili İspanyol ekibi maçlarını 11 bin 500 kişilik Gran Canaria Arena’da dolu tribünler önünde oynuyor.

Kadrosunda Türk oyuncu Sarper David Mutaf (Can Maxim Mutaf’ın kardeşi) yanısıra eski Banvitli A.J.Slaughter ve eski Daçkalı John Shurna’da forma giyiyor. Elbette ki çok zor bir maç olacak ancak ben sonuna kadar maçın içinde olacağımızı düşünüyorum, basketbol şansı inşallah yanımızda olur…

Geçtiğimiz hafta sonu BSL’de Büyükçekmece deplasmanında son derece çekişmeli ve aynı zamanda da play-off sıralaması için çok önemli bir maç oynadı yeşil timsahlar. Bu maçı 87-85 kazanarak 5. sıradaki yerini korudu. Ligdeki zorlu seri öncesi artık amaç en azından play-off’lara olabildiğince en üst sıradan girmek olmalı.

Bu akşam içinde yürekten başarılar…
Sıradaki Maç: Eurocup : 12. 04. Çarşamba saat : 22.15 Gran Canaria (D)

BSL: 16. 04. Pazar saat: 20.30 Ayos Konyaspor (İ)


GENÇLER BURSADA POTAYA YÜKSELDİ…
İlk kez düzenlenen Gençler Şampiyonlar Ligi turnuvası Tofaş’ın ev sahipliğinde 10 takımın katılımıyla Bursa’da başladı. 15 Nisan Cumartesi gününe kadar sürecek şampiyonada maçlar Tofaş ve Naim Süleymanoğlu Spor Salonlarında oynanıyor.

A Grubunda Igokea , OOSTENDE CORETEC BASKETBALL ACADEMY , Hapoel Jerusalem , Basketball Academy NYMBURK ve UCAM Murcia COC Oftalmología yer alırken, ev sahibi Tofaş‘ın da bulunduğu B grubunda Tofaş, BC Rytas, Lenovo Tenerife, PORSCHE BBA LUDWIGSBURG ve Bnei Herzliya parkeye çıkıyor.
Gençlerin gelişimleri için çok önemli olan bu turnuvalar umarım uzun soluklu olur.

SONDA KÖTÜ KAÇTI…
Açıkçası çok büyük bir mücadele gösterdi Türk Telekom karşısında Tofaş.
Rakibinin BSL’de lider olması ve kendisinden daha kapasiteli bir takım olmasından etkilenmeden sonuna kadar maçın içinde kalmayı başardı. Ancak bence maçın kırıldığı yerde son dakika içerisinde maç berabere iken kaptan Berk Uğurlu’nun 0/2 faul atması oldu.
Ancak yükselen bu form grafiğiyle yeşil-mavililer korkulu rüya görmekten uzak bir şekilde bu sezonu tamamlayacaklardır.

Sıradaki Maç: 16. 04. Pazar saat : 13.00 Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket (D)


FİNAL ÇIKIŞA DEVAM EDİYOR…
Bu hafta Ankaragücü‘ne konuk olan Berat Gök’ün öğrencileri bir ara 16 sayı geriye düştüğü karşılaşmayı son 2 dakika içerisinde 9-0 lık seriyle 91-89 kazanmayı başardı ve çıkışını devam ettirdi. Ligin son 6 haftasına girdiğimizde 5.sırada bulunan Bursa ekibi play-off’lara olabildiğince üst sıralarda girip sürprizi gerçekleştirmeye çalışacaktır. Açıkçası bu potansiyeli ben bu sene Finalspor’da görüyorum, yolları açık olsun…

Sıradaki Maç: 15. 04. Cumartesi saat 15.45 YILYAK SAMSUNSPOR BASKETBOL (İ)


SEZONUN MAÇI….
Bugüne kadar sezon doğrusu yanlışı ile buraya kadar geldi Akran Gemlik için. Bu haftada iç sahada bir ara 15 sayıya kadar çıkardıkları Kocaeli Kağıtspor maçını sonunda 92-86 maalesef kaybettiler. Ancak bu hafta sonu kendileri ile aynı galibiyette olan Bornova Belediyesi Karşıyaka deplasmanına çıkacaklar. BSL‘deki Tofaş ve Karşıyaka’nın pilot takımları olan bu iki ekipten maçı kaybedecek takım çok büyük ihtimalle Türkiye Basketbol Ligi‘ne veda edecek. Bu maç ve sezonun geri kalanı için dualarımız Akran Gemlik ile olacak, yürekten başarılar…

Sıradaki Maç : 14. 04. Cuma saat 18.00 BORNOVA BELEDİYESİ KARŞIYAKA (D) (TRT SPOR YILDIZ)


TB2L‘de Bursamızı temsil eden iki takımımızdan Frutti Extra Bursa play-off’larda Ankara Çözüm Koleji ile eşleşti. İlk Maç 14 Nisan Cuma günü Ankara’da oynanacak.

Bir diğer Bursa ekibi Geçitspor ise geç adapte olduğu ligde son haftalardaki seri galibiyetlerine rağmen maalesef küme düştü.

Evet bu haftalık ta bu kadar, haftaya görüşmek üzere…..

Yayınlanan makalelerde belirtilen görüşler ve fikirler sadece yazarın/yazarların görüşüdür. Yayınlanan içeriklerle ilgili bütün sorumluluklar yazarlara aittir.

Bu haber ilginizi çekebilir