Konya’da devam eden U16 Erkekler Basketbol Anadolu Şampiyonası’nın son gününde Final Spor rüzgarı esti. Turnuvada A Grubunda Konya BŞB, Batman Belediye ve Karşıyaka’yı mağlup ederek grubunu lider bitiren Final Spor son gün de farklı kazandı: 78-38.

Yükselme grubundan gelen Doğa Koleji Gaziantep Gençlik Gelişim ile Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda karşı karşıya gelen Final Spor, baştan sona önde götürdüğü karşılaşmayı 70-38 kazanarak, 16-23 Haziran 2023 tarihleri arasında Bursa’da yapılacak Türkiye Şampiyonası Finallerine adını yazdırdı.

Gaziantep maçına Metehan İnce, Emirhan Serbest, BeratAkdeniz, Doruk Ural ve Kerem Erbörü ilk beşiyle başlayan Final Spor ilk periyodu Metehan’ın 8 sayısıyla 16-9 önde tamamladı.

İlk yarıyı da 39-21 gibi farklı bir skorla geçen Final Spor, üçüncü çeyrekte 59-30’luk farka ulaştı.

Final Spor’da Metehan İnce 18 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, 10 ribaunt, 5 asist, 4 top çalmalık performansı ile dikkat çekti.

Final Spor’da Emirhan Serbest ve Alp Selvi 12’şer, Miraç Usta 9, Tolgahan Ataer 8,, Kerem Erbörü 6, Doruk Ural 5, Eray Başer 4, Poyraz Batman ve Mustafa Kemal Şengönül 2’şer sayıyla oynadı.

Maç sonrası Final Spor oyuncuları, tribünlerde kendilerini destekleyen Konya Final Koleji öğrencileri ve antrenörleri ile galibiyeti ve finallere kalmayı kutladılar.

16-23 Haziran 2023 tarihlerinde oynanacak Bursa’daki finallerde 16 takım Türkiye şampiyonluğu için mücadele edecek. Bu 16 takımın 4’ü Konya, 4’ü de Sakarya’daki Anadolu Şampiyonasından yükselen takımlar olurken, 8 takım da direk finallerde olacak.

Bursa’dan Tofaş, Frutti Extra Bursaspor ve Final Spor şampiyonadaki 16 takımdan üçü olacak.

Bu haber ilginizi çekebilir