Nasıl ligde kalırız?

Sahasında Somaspor’a 5-3 mağlup olan ve son haftaya düşme korkusu ile giren Bursaspor’un ligde nasıl kalabileceği konusunda birçok olasılık bulunuyor.

Avatar photo Editör SB1 yıl önceSon güncelleme 17 Mayıs 2023 - 13:23

Bursaspor‘un da aralarında olduğu Arnavutköy Belediye, Nazilli Belediyespor, Batman Petrolspor, İnegölspor ve Isparta 32 Spor‘un düşme riski bulunuyor.

Düşme hattına en yakın takım konumunda olan İnegölspor ile Isparta 32 Spor‘un ligin son haftasında oynayacakları maçları kazanması kesin gözüyle bakılıyor.

İnegölspor sahasında Tarsus İdman Yurdu‘yla oynarken Isparta 32 Spor ise Sivas Belediyespor ile oynayacak. Bu iki takımın oynadığı maçları kazandığı varsayıldığında İnegölspor puanını 47Isparta 32 Spor 46 yapacak.

Bursaspor‘un düşme hattındaki rakiplerinden Nazilli Belediyespor ile oynayacağı maç haftasında Batman Petrolspor deplasmanda Şanlıurfaspor‘la oynarken Arnavutköy Belediye ise sahasında Çorum FK‘yı konuk edecek.

Bursaspor‘un ligde kalması adına kendi göbeğini kendisinin kesmesi gerekiyor. Yeşil-beyazlı takım rakibi Nazilli‘yi yendiği takdirde 48 puana ulaşacak ve diğer sonuçlara bakmaksızın ligde kalacak.

Bursaspor‘un Nazilli karşısında sahadan 1 puanla ayrılması durumunda rakibine karşı ikili averajda üstün olduğundan yine ligde kalması kesinleşecek.

Yeşil-beyazlı takımın en kötü senaryoda Nazilli‘ye kaybetmesi halinde ise Şanlıurfaspor‘un Batman Petrolspor‘u mağlup etmesi gerekecek.

Bursaspor‘un Batman Petrolspor‘a karşı ikili averajda üstünlüğü bulunuyor.


Lig sıralaması baz alındığında puan durumu şöyle oluşuyor;

11 – 46 puan Arnavutköy BLD.

12 – 45 puan / Nazilli Belediyespor

13 – 45 puan / Batman Petrolspor

14 – 45 puan / Bursaspor

15 – 44 puan / İnegölspor

16 – 43 puan / Isparta 32 Spor

Bu haber ilginizi çekebilir