Genel kurulda konuşan Bursaspor Basketbol Başkanı Sezer Sezgin, “Son yaşanan olaylardan bahsetmek istiyorum. Sosyal medyada konuşmak istemedim. İsim sponsoru ile anlaşmamız yenilenemedik. Bu süreci anlatmak istedim. Genel Menajerimiz Nedim Yücel, ailevi durumlardan dolayı ailesinin yanında olmak istedi. İstanbul’a geri dönmek istedi. Biz de güzel bir şekilde vedalaştık.

Akabinde Uludağ İçecek ailesi düşünmek için zaman istedi ve Basketbol Süper Ligi’nde yer almayacaklarını söylediler. 4 sezon bizle beraber oldukları için camiamız adına teşekkür ederim. İsim sponsoru olarak yer almasalar bile kulübümüze destek olmaya devam edecekler.”

Biraz da perde arkasından bahsetmek istiyorum. Bursaspor Basketbol’un hayatına devam etmesi için döviz bazlı anlaşmalardan kurtulması gerekiyordu. Kulübü korumak adına da sözleşmesi devam ede Dusan Alimpijevic ve Derek Needham’ın 25 milyon TL gibi bir maliyeti söz konusuydu.

Nedim Yücel’e de kontratlarla ilgili zarara uğramadan kurtulmamız gerektiğini söyledim. Bize de destek verdi. Biliyorsunuz ayrılmak isteyen taraf ödeme yapmak zorundadır. Bu paraları ödemeden bu sözleşmelerden çıkmamız gerekiyordu. Biz bunların en iyisini yaparak sözleşmelerden her hangi bir ücret çıkmadan kurtulduk. Ne oyuncular ne hocalar geldi geçti…

Bizle beraberken yapmış oldukları katkılarla hatırlamak istiyoruz onları. Duşan’la yaptığımız görüşmede, ana sponsorun çekilmesinden dolayı kaygıları olduğunu söylemişti. Alimpijevic, Bologna ile görüşmüştü. Ancak o anlaşma olmadı. Sonra sözleşmeyi karşılıklı feshettik. Bizden ayrıldıktan sonraki kararlar kendilerini bağlar. Biz camia olarak Nedim Yücel ve Dusan Alimpijevic’e teşekkür ederiz.”

Bu haber ilginizi çekebilir