Barcelona’dan neden ayrıldı?

Fenerbahçe Beko’nun yeni transferlerinden olan Sertaç Şanlı, Tivibuspor’da Ecem Dinçkal’a açıklamalarda bulundu. Olimpiyat Ön Elemeleri için iyi hazırlandıklarını söyleyen Sertaç, Fenerbahçe‘ye transferine, hedeflerine de değindi.

Avatar photo Editör SB1 yıl önceSon güncelleme 24 Temmuz 2023 - 08:46

A Milli Basketbol Takımımızla kampta olan Sertaç Şanlı,Milli Takım kampı yeni başladı. Şu an yoğun bir tempoda başladık. Önümüzdeki hafta bu tempoyu daha da üst seviyeye çıkarmak için Bormioya gideceğiz. Şu an herkes istekli, herkes nerede olduğunu ve neye hazırlandığının bilincinde. Şu an her şey iyi bir tempoda, gayet sağlıklı bir şekilde devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Olimpiyat Ön Elemeleri Turnuvası hakkında da konuşan tecrübeli oyuncu, taraftar desteğine vurgu yaptı ve, “Bizim için çok önemi maçlar olacak. Eleme maçları İstanbul’da olacak. En iyi şekilde hazırlanarak en iyimizi vermeye çalışacağız. İnşallah taraftarımızın desteğiyle de önümüzdeki sene Olimpiyat Elemeleri’ne katılacağız. Bu tip turnuvalarda taraftarın desteği en önemli şey. Ne kadar hazırlanırsak hazırlanalım sahaya çıktığımızda onları yanımızda hissetmek bizim için artı bir motivasyon, heyecan oluyor. Orada bizi desteklediklerini görünce daha da istekli, daha da savaşarak oynuyoruz. Bizi maç içinde düştüğümüzde ayağa kaldıran şey taraftarın desteği oluyor. Bizi yalnız bırakmasınlar. Onlar salonu doldursunlar biz de en iyi şekilde savaşacağız.” dedi.

Barcelona’dan ayrılığı hakkında konuşan Sertaç, Fenerbahçe Beko’nun yeni bir meydan okuma olacağını söyledi ve, “Barcelona’da çok güzel iki sene geçirdim. İkinci senemi de şampiyonlukla bitirdim. İstediğiniz zaman, istediğiniz yerde istediğiniz şartlar oluşmayınca elden başka bir şey gelmiyor. Barcelona tarafı da üzüldü ben de ayrılırken üzüldüm. Çünkü çok iyi arkadaşlıklar edindim, çok güzel iki sene geçirdim ancak Barcelona’dan ayrıldığım için çok da mutsuz değilim. Yeni bir maceraya atılıyorum, yeni bir heyecan var önümde. Yeni bir meydan okuma olacak. Anadolu Efes’ten ayrıldığımda da böyle bir heyecan vardı içimde. Şu anda Barcelona’dan ayrılırken de içimde böyle bir heyecan var. Şu anda Fenerbahçe gibi bir camiaya geldiğim için mutluyum. Barcelona’dan ayrılırken Fenerbahçe beni çok istedi. Bu yüzden içimde ayrı bir heyecan var. Yönetim ve koç tarafından konuştuklarım da oldu. Bu kadar çok istendiğim yere geldiğim için ayrı bir heyecan da var içimde. İnşallah çok güzel bir kariyerin başlangıcı olur” sözlerini söyledi.

Transfer sürecinin yorucu olduğunu ifade eden başarılı oyuncu başka teklifler aldığını da söylerken, “Transfer süreci biraz yorucu oldu, biraz uzadı. Çünkü başka yerlerden de teklifler vardı. Hem Barcelona ile kontrat uzatmak için görüşüyordum hem de başka yerlerden de teklifler vardı. Biraz uzun bir süreç oldu. Bir de tabi tam sezon bittikten sonra sezonun yorgunluğuyla beraber daha da yorucu bir süreç geçirdim diyebilirim. Ancak şu an için mutluyum, heyecanlıyım. İçimde güzel bir heyecan var. İnşallah önümüzdeki sezon benim ve takımım için güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Ülker Arena’daki ilk maçı için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Sertaç, “Bu kadar çok istendiğimi görmek, taraftar desteğini görmek, olumlu mesajları okumak, yaratıcı içerikleri görmek çok güzel bir duygu. Şu anda milli takım idmanlarından sonra da bazı taraftarlar geliyor ve ‘çok güzel bir tercih yaptın, yanındayız, güzel bir sene geçecek, sen geldiğin için mutluyuz’ diyorlar. Böyle güzel mesajları görünce ayrı bir heyecan oluyor, ayrı bir mutluluk oluyor. Ben elimden geleni yapacağım. İnşallah güzel bir sezon geçer, inşallah kupalar kazanırız. Ülker Arena’da çıkacağım ilk maç için gerçekten çok heyecanlıyım” açıklamasını yaptı.

Nigel Hayes-Davis ve Şehmus Hazer ile konuşmalarına de değinen Sertaç, “Takımdan herkesle daha konuşamadım ancak konuşabildiklerim arasında Nigel ile konuştuğumuzda, ‘seninle oynamayı özledim’ dedi. Şehmus Hazer ile konuştum o da ‘çok güzel geçecek’ dedi. Diğer takım arkadaşlarımla daha konuşamadım ama zaten Türklerin hepsini tanıyorum. Yabancılardan da Nigel Hayes-Davis ve Nick Calathes ile daha önce oynamıştım. Adaptasyon süreci benim için çok kısa olacak. İstanbul’a dönüyorum o da benim için avantaj. Sadece Barcelona’daki alışkanlıkları biraz değiştireceğim yani koçun yeni sistemine ayak uydurmaya çalışacağım. Onu da çözdükten sonra çok güzel bir sezon olacağını söyleyebilirim” dedi.

Başantrenör Dimitris Itoudis ile transfer sürecinde konuştuklarını söyleyen Sertaç, “Dimitris Itoudis ile birkaç kez konuştum. Keza Genel Menajerimiz Derya Yannier ile de konuştum. Itoudis bana neler beklediğini, neler düşündüğünü söyledi ve tabi ben de neler beklediğimi ona söyledim. Benden neler istediğini az çok anladım ancak tabii ki saha içinde yapmakla konuşmak çok farklı. Saha içinde neyi, nasıl istediğini gösterdiğinde bunu anladığımda benim için daha kolay olacak. 2-3 hafta önce konuştuk ve belki de 2-3 hafta sonra konuşunca da aklında farklı şeyler olacak. Saha içinde neler istediğini anladıktan sonra benim için daha kolay olacak. Tabi ekstra şeyler de konuştuk ama onlar bende kalsın.” sözlerini söyledi.

Fenerbahçe’deki hedefleri hakkında da konuşan tecrübeli uzun, “Fenerbahçe’deki hedefim kazanabileceğim kadar kupa kazanmak. Ne kadar büyük bir camiaya geldiğimin farkındayım. Taraftarların benden neler beklediğini de farkındayım. Ben önümüzdeki sezon ve ondan sonraki sezonun çok güzel geçeceğine inanıyorum. Taraftarımız bizi desteklesin sahada sonuna kadar savaşacağımıza söz veriyorum. Tabii ki sezon içerisinde inişler, çıkışlar her türlü aksaklık olur ama taraftarımız bize gerekli desteği gösterdiği sürece, biz arkamızda o desteği hissettiğimiz zaman kupalar kazanacağımıza eminim. İyi bir kadromuz, kaliteli bir kadromuz var. İnşallah taraftarlar için o kupaları kaldıracağız” açıklamalarıyla sözlerine son noktayı koydu.

Bu haber ilginizi çekebilir