Hoş geldin VNL

Sevgili voleybol severler, Mutlu ve keyifli maçlar sonunda A Milli Erkek Takımımız da final maçları sonunda birinci olarak VNL’ye (Voleybol Milletler Ligi) katılma hakkını kazandı.

Avatar photo Murat Mestan1 yıl önceSon güncelleme 01 Ağustos 2023 - 11:20

UKRAYNA MAÇI FİNAL GİBİ GEÇTİ
Filenin Efeleri, 8 maçı da üst üste kazandı ve final maçında da hata yapmadı. Katar finali öncesi oynanan Ukrayna yarı final maçı bence final maçı gibiydi. Evsahibi Katar ise daha kolay karşılaşmalar oynayarak finale geldi. Maçtan önce favori takım tabii ki bizim takımımızdı.

Ama final her zaman kolay olmuyor!

Güzel bir jenerasyon oluşturuldu.

İtalyan coach, akıllı davranıp hazır olan kadroyu bozmadı. Nedim Özbey hocanın da bu yolda katkısı büyük.

Alberto Giuliani sadece yola çıktıklarını değerlendirdi.

Oyun düzeni yine aynıydı. Sadece liberolar daha aktif olarak sorumluluk aldı.

20 kişilik geniş kadroda, böyle turnuvalarda sakatlık, hastalık, formsuzluk olacağı için havuz her zaman hazır tutuldu.

ASLAN’IN VELİAHTI HAZIRLANMALI
Ancak açık görünen bir şey var; pasör Aslan’ın yerine mutlaka biri hazırlanmalı. Arda için bu maçlar zor olabilir. Ama bir oyuncu buraları oynamadan da test edilemez.

Bir maç iyi oynarsa da kendini aşar. Hem coach hem de takım arkadaşlarının Arda’ya güvenip hatalarına katlanmaları gerekiyor. Aslan 38 yaşında ve voleybol adına büyük kariyeri var. Dinlenmeyi ve ailesini çok özlediği kesin. Ama mili takım öyle bir şey ki sen bırakmak istesen bile o seni bırakmıyor. Olumlu veya olumsuz eleştirilecek bazı yönler olabilir, fakat bu takımın yaptıkları iş mutlu bitti.

VARGAS NEYSE ADİS DE ODUR
Görünen o ki kadınlarda Vargas ne ise erkeklerde de Adis odur.

Final maçlarında Yiğit’in sakatlığı servis karşılamada sıkıntılara yol açtı. İyi manşet getiremediğimiz zamanlarda orta oyuncular devre dışı kalınca smaçörler atakta zorlandılar.

Burutay ve Efe blok autu ve plaseyi yerinde kullanarak oyunda kaldılar. Samet ve Bedirhan blokörlüklerini ve atak şanslarını en yukarıda tuttular.

Volkan karşılamada, Berkay defansta verimli oynadılar.

Marko, Kaan, Arda her zaman hazır beklediler.

Ama her şey pasör Aslan’da bitiyor. “Pasör bir takımın yarısıdır” denir. Pas kalitesi ve oyun yönü tercihleri büyük tecrübe. Voleybol diğer sporlar gibi değildir. Top elinize geldiğinde tutup kim nerede bakıp atamazsınız. Sadece bir defa dokunma hakkınız var. Onun için top size gelirken hangi pozisyonda kiminle oynayacağınızın kararını vermelisiniz ve bunu da rakibe hissettirmeden yapabilmelisiniz.

BAŞARININ KEYFİNİ ÇIKARALIM
Bu kadar teknik bilgi sonunda finali kazanmanın ve bir üst ligde (VNL) oynamanın keyfini çıkaralım.

Şimdi sırada Avrupa Şampiyonası var. Zor bir turnuva olacak. Ama asıl burada test edeceğiz kendimizi.

Başarılar takım…

Yayınlanan makalelerde belirtilen görüşler ve fikirler sadece yazarın/yazarların görüşüdür. Yayınlanan içeriklerle ilgili bütün sorumluluklar yazarlara aittir.

Bu haber ilginizi çekebilir