Ataman: Tek hedef Olimpiyat

FIBA Olimpiyat Ön Elemesi’nde Bulgaristan karşısında farklı kazanan 12 Dev Adam’da başantrenör Ergin Ataman maçın ardından TRT Spor’a konuştu.

Avatar photo Editör SB1 yıl önceSon güncelleme 15 Ağustos 2023 - 09:20

Ergin Ataman şu açıklamaları yaptı:
“Pazar akşamı geç saat olmasına rağmen burada yine çok güzel bir atmosfer vardı. Türkiye Basketbol Milli Takımı’nı desteklemek için taraftarlarımız buradaydı. Çocuklar da bunun hakkını veriyorlar. Rakipler bizim ayarımızda olmasa da oynadığımız basketbol bugün için mükemmel. Ben bütün oyuncuları kutluyorum. Maçın birinci dakikasından son saniyesine kadar mücadele içerisinde, ay-yıldızlı bayrağı en iyi şekilde taşıyacak şekilde iyi basketbol oynayarak kazandık. Rakipleri küçümsememek lazım. Sonuçta Salı akşamı da Ukrayna maçı var. Bulgaristan, Ukrayna’ya uzatmada kaybetti ama bu maçlar bir ölçü değil. Şimdi Ukrayna maçına odaklanacağız. Bu akşam için söyleyecek en ufak negatif bir şey bulamıyorum. Bütün oyuncular en iyisini verdi. Herkes takım için mücadele ediyor ve topu paylaşıp savunmayı da iyi yaptılar. Hepsini kutluyorum.

Basketbol bir takım oyunu. Herkes nerede ne yapacağını çok iyi biliyor. Potansiyelimiz yüksek, çok potansiyelli oyuncularımız var. Alperen Şengün, Ömer Faruk Yurtseven, Sertaç Şanlı gibi pota altını domine eden isimler var, Ercan Osmani girdiğinde etkili oluyor. Bunun yanında dış adamlarımız da etkili. Furkan Korkmaz şutlarıyla, Kenan Sipahi ve Berk Uğurlu çok iyi organize ederek etkili. Onuralp Bitim ile Şehmus Hazer çok iyi mücadele ediyorlar. Mükemmel bir basketbol. Fakat bu sadece ikinci galibiyet. Önümüzde 3 tane maç daha var ve her geçen maçın zorluk seviyesi artacak. Burada tek hedef bu turnuvayı Olimpiyat için birinci bitirmek.

Bu haber ilginizi çekebilir