Dünya Atletizm Şampiyonası başlıyor

Dünya Atletizm Şampiyonası 19 Ağustos Cumartesi günü başlıyor. Yeryüzünün en iyi atletleri Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de piste çıkacak. Sporcuların nefes kesen performansları TRT SPOR Yıldız’dan naklen yayınlanacak.

Avatar photo Editör SB1 yıl önceSon güncelleme 19 Ağustos 2023 - 10:35

Dünya Atletizm Şampiyonası Macaristan‘da başlıyor. Yeni rekorların ve kıyasıya mücadelenin adresi bu kez başkent Budapeşte‘deki Ulusal Atletizm Merkezi olacak.

Dünyanın dört bir yanından gelen sporcular en iyi olmak için piste çıkacak. Ülkemiz adına da 17 milli atlet Budapeşte‘de madalya mücadelesi verecek.

Erkekler Maratonda Hüseyin Can ve Kaan Kigen Özbilen, 20 kilometre yol yürüyüşünde Salih Korkmaz, 400 metre engellide Yasmani Copello Escobar ve İsmail Nezir, 110 metre engellide Mikdat Sevler, Sırıkla Atlamada Ersu Şaşma, üç adım atlamada Necati Er, Yüksek atlamada Alperen Acet, ve 200 metrede dünya şampiyonumuz Ramil Guliyev mücadele edecek.

Kadınlar Maratonda Yayla Kılıç Gönen ve Ümmü Kiraz, Üç Adım Atlamada Tuğba Danışmaz, bin 500 metrede Şilan Ayyıldız, 3 bin metre engellide Tuğba Güvenç, Cirit atmada Eda Tuğsuz ve 20 kilometre yol yürüyüşünde Meryem Bekmez madalya arayacak.

19’uncu Dünya Atletizm Şampiyonası 9 gün sürecek. Organizasyonun tüm heyecanı TRT SPOR Yıldız ekranlarında yaşanacak.

Bu haber ilginizi çekebilir