Bundan daha ilerisi Olimpiyat şampiyonluğu…

Cumhuriyetimizin 100. yılında milli takımlar düzeyinde ilk defa yaşadığımız bu başarının değerini bilelim.

Uzun yıllar bu maçı anacağız ve anlatacağız. Bazı dostlarım alınmasın ama futbol kirliliğinin içinde gördüklerimiz bizi ve seyircileri başka sporlara yönlendiriyor. Şimdi sokaklara çıkıp bağırmanın ve tur atmanın zamanı.

Futbol artık bir sanayi oldu. Orada üretmenin ve sunum yapmanın önemini çok iyi görüyorum. Gözlerimiz açıldı, dünyanın diğer ülkeleri gibi her spor branşına yatırım yapılırsa başarılar art arda gelecektir.

DÜNYANIN KADIN SPORU: VOLEYBOL
Voleybol sadece Türkiye’de değil, dünyada kadın sporu olma yolunda…

Bunu Türkiye’deki zor şartlarda becerebilmek daha büyük başarıdır.

Gelelim maça…

SERVİSLE KAYBETTİK, SERVİSLE KAZANDIK
Servis atanın set kazandığı bir maçtı. Yıllardan beri söylüyorum, “servis, rakip sahaya yönlendirilen ilk hücum topudur.

Servis ile set kaybettik, servis ile set kazandık. Sırpların, bizim zayıf noktamızın servis karşılama olduğunu bildikleri, daha maçın başında belli oldu. Ama maçın gidişinde riskli servisten, daha garanti ve kolay servise dönünce çok şey değişti.

Elimiz ile verdiğimiz setleri toparladık.

EN BÜYÜK SİLAH VARGAS
Ama bu takım için Vargas en büyük silah. Herkes görüyor ki, O durursa sayı kazanma duruyor.

Orta oyuncuları da oyunda tutabildiğimiz anlarda fark arttı.

Pasörler Cansu ve Elif kapasitelerince oynadılar. Cansu oyun kurmada var, blokta yoktu. Elif blokta var, oyun kurmada pas kalitesi düşüktü.

Hande servis karşılamada defansta yine çok iyiydi. Ataklarda kendi standardında kaldı.

Ebrar oyuna başlamada zorlandı, ama kritik sayıları iyi oynadı.

Zehra erken kısalarda ve kurşun toplarda çok iş yaptı. Atakta daha fazla sayı üretebilirdi ama manşet getiremediğimiz için ortadan oynayamadık. Eda da aynı hem tek ayak hem de yakın kısa toplarda sonuç aldı.

İki orta oyuncu da kenarlardan gelen Sırp hücumlarına blokta yetişmekte zorlandılar. Söylediğim gibi Vargas ön-arka atak fark etmiyor.

Vurduğu top eğer bloğu geçerse defansı yok. O kadar kuvvetli ki bazen bloğu dağıtıyor. Defansa gelirse top tribüne gidiyor.

Santarelli ve sfaff gerçekten iyi iş yaptı. Gönül isterdi ki baş ve yardımcılar Türk olsun. Ama artık dünya çok küçüldü. İnsanlar her yerde ve her ülkede…

İtalyan Guidetti ise ülkemizde artık eski formunu ve havasını bulamayacak. Hem Vakıfbank, hem de milli takım antrenörü olmanın verdiği gücü hakemler üzerinde kullanıyordu. Bu yıl eskiyi özleyecek gibi…

KUPANIN TADINI ÇIKARALIM
Şimdi şampiyonluğun tadını çıkaralım ve 2024 olimpiyat elemeleri için Japonya’ya gidene kadar dinlenelim.

Voleybolda, futbolda basketbolda daha önce de yazdığım gibi uluslararası federasyonlar acımasızca program yapıyorlar.

Dar kadrolu takımlar için sakatlık ve bıkkınlık getiren bir program.

Şimdi kutlama zamanı.

Bu şampiyonluk önemsenmeli…

Yayınlanan makalelerde belirtilen görüşler ve fikirler sadece yazarın/yazarların görüşüdür. Yayınlanan içeriklerle ilgili bütün sorumluluklar yazarlara aittir.

Bu haber ilginizi çekebilir