Filipinler, Endonezya ve Japonya’da oynanan ikinci tur maçlarının sona ermesiyle birlikte FIBA 2023 Dünya Kupası’nın çeyrek final eşleşmeleri ve maçların tarihleri belli oldu.

bugünden itibaren her maçın “tamam ya devam” statüsünde olacağı anlara giriş yapacağız, turnuva oldukça ilginç bir hal alacak.

Bu maçları da dünyanın her yerinden izleme şansınız mevcut. Ülkelerin yayın haklarını bulunduran kurumların yanında FIBA’nın Courtside 1891 adlı yayın servisini de kullanabilirsiniz.

Çeyrek Finaller
FIBA Dünya Kupası’nda çeyrek finaller çarşamba ve perşembe günlerinde, 5 ve 6 Eylül tarihlerinde oynanacak.

5 Eylül

Litvanya vs. Sırbistan – 11.45 (S Sport)

İtalya vs. ABD – 15.40 (S Sport)

6 Eylül

Almanya vs. Letonya – 11.45 (S Sport)

Kanada vs. Slovenya – 15.30 (S Sport)


Litvanya vs. Sırbistan

2010’da dünya üçüncüsü olan Litvanya, bu turnuvada henüz maç kaybetmedi ve çeyrek finallere ABD galibiyetinin momentumuyla geliyor. Sırbistan ise İtalya mağlubiyetinden sonra ayağa kalkmayı bildi ve dördüncü kez üst üste çeyrek finale geldi, 2014’te ikinci olmuşlardı.


İtalya vs. ABD

İtalya, ikinci tur grubunu ilk sırada bitirdikten sonra ABD ile kozlarını paylaşacak. Amerika ise Litvanya’ya kaybettiği maçın ardından daha da hırslı olacak. Beş kez dünya şampiyonu olan ABD, İtalya’ya karşı oynadığı 14 maçın 12’sinden galip ayrıldı.


Almanya vs Letonya

Almanya, 2006 yılından sonra ilk defa Dünya Kupası’nda çeyrek final görürken Letonya da ilk kez katıldığı turnuvada çeyrek finale kadar yükseldi. Tarihte oynadıkları beş maçın üçünü Almanya kazandı. Son karşılaşmaları 2011 EuroBasket’te olmuştu ve galip gelen taraf Almanya’ydı.


Kanada vs. Slovenya

Kanada, 1994 yılından beri ilk kez çeyrek finallere yükseldi ve üçüncü kez üst üste çeyrek final yapan Slovenya ile karşılaşacaklar. İki takım daha önce sadece bir kez karşılaşmıştı. Slovenya, 2008 FIBA Olimpiyat Elemeleri Turnuvası’nda galibiyete uzanan taraf olmuştu.

Bu haber ilginizi çekebilir