Ve Sarıyer Belediyesi grup birincisi olarak çeyrek finale yükseldi.

Ayrıca İzmir’de oynanan A ve B gruplarından “en iyi ikinci takım” olan Nilüfer Belediyespor da çeyrek finale çıktı.

Burada oynanan maçları izlediğimizde, sezon öncesi tam bir hazırlık turnuvası niteliğinde olduğunu gördük.

Takımlar tam olarak hazır değil ve eksikliklerini açıkça burada gördüler.

Grubun favorisi Aydın BB idi ama Sarıyer Belediye geçen yılki yerli oyuncuların yanına kattığı kaliteli yabancı oyuncular ile iyi bir performans sağladı. İyi top oynuyorlar. Takımın en büyük özelliği sert ve yatık servisler ile oyun kurdurmamaları.

Defans yerleri ve çabaları çok iyiydi. Oyun kurmada biraz sorun yayacaklar gibi geliyor bana.

Pasörler Merve ve Mısra ligi biliyorlar ama kısa kalıyorlar. Yabancı oyuncu Simone Lee bu yıl çok göze batacak.

Aydın BB takım olarak hazır ama en önemli oyuncuları pasör Carlini yoktu. Smaçör grubu ve ortalar ve de çapraz Anna iyi oyuncular, Carlini gelince işler değişir.

Beşiktaş bu yıl yeni kurulan takım. Yeni coach ve oyuncular ile lige hazırlık için biraz daha zamana ihtiyaç var ama zaman da kalmadı. 14 Ekim’de lig başlıyor. Voleybolu bilen bir kadro ve dışardan bakıldığında uzun atletik oyunculardan kurulu. Tam bir voleybol takımı. Ama voleybolda oynamak gerekiyor. Takımda libero Gizem’in eksikliği görülüyor. Manşet getirmede zorlandılar. Defans yerlerinde ve top çıkarıp oyun kurmada zorlandılar. Dönen topları oynamaları gerek. Kariyerli bir coach kariyerli oyunculardan kurulu bir takım çabuk toparlanırsa seyirci ile iyi işler yapar.

Karayolları takımı her zaman olduğu gibi gençlere yatırım yapıp oyuncu yetiştirerek voleybola hizmet etmek istiyor. Pasör Dilay en göze batan oyuncu… Eczacıbaşı alt yapısı ve kiralık oynuyor. Gelecek yılların A Milli Takım pasörü olarak hazırlanıyor. Zorlu maçlar oynayacak ve gelişimi için en iyi takımda…

Diğer oyuncular da özellikle defansta bezdirici özelliklere sahip. Yabancı oyuncuları yeni geldiği için oynamadı. En zayıf kaldıkları bölge pasör çaprazı. Yabancı oyuncunun bu bölgedeki katkıları bu yıl onların nerede olacaklarını gösterir.

ERKEK MİLLİLER JAPONYA’DA TECRÜBE KAZANIYOR

Ve şimdi de A Milli Erkek Takımı’nın Japonya’daki 3 maç performansını değerlendirelim. İlk maçta Sırbistan karşısında alınan galibiyet herkesi çok umutlandırdı. Ama Sırplar o kadar çok servis hatası yaptılar ki, bir türlü oyuna giremediler. Oyuna girmek için çabalarken iyi servisler sürpriz ataklar ile onları çökerttik.

İyi moral ile başladığımız turnuvada Slovenya gibi sert ama kendini pazarlama ihtiyacı olan takıma karşı aciz kaldık. Sloven oyuncular kendileri için oynuyor, Avrupa’nın bir çok takımında kariyerlerini tamamlıyorlar.

Takımımız böyle takımlara karşı daha agresif olmalı. Bu teknik hazırlık kadar mental hazırlığı da gerektiriyor. Çok hata ve oyundan kopuş bize yakışmadı. Bu sabah oynanan ABD maçı için biraz daha farklı bakmak gerekiyor. Takımımız için önemli bir gösteri maçıydı. Tüm oyuncular %100 ile oynamaya çalıştı. Ama rakip, müthiş servisler ile oyunun yönünü belirledi. Bu kadar yüksek yüzdeli bir defans daha yapabilir miyiz, bilmiyorum. Kaybettiğimiz üçüncü set maçın kırılma noktasıydı. Keyif veren bir maç oldu. Takımımız ilk defa olimpiyat elemeleri oynuyor.

Buraları oynaya oynaya daha yukarılara çıkacağız. Kızlarda bugün en yukarıda isek onlarla da buralarda çok maç kaybetmiştik.

Erkekler için de sabretmek gerekiyor. Bu seviyede maç oynamak oyunculara çok şey veriyor. Hepsini performansları için tebrik ediyorum.

Kalan maçlarda da başarılar.

BÜYÜKŞEHİR BALKAN KUPASI’NDA

Bu hafta Bursa’da Balkan Kupası var. Büyükşehir Belediyespor bu turnuvayı kazanmak için buraya aldırdı.

Buradan CEV Challenge Kupası’na devam edilecek. Daha önce de söyledim: Balkan Kupası kazanılırsa CEV Challenge’da en iyi takımlar ile eşleşiyorsunuz. O tur da geçilirse Avrupa’da derece yapmak çok kolay olur.

Balkan Kupası’na katılan takımlardan belki Sırp veya Yunan takımları zorlayabilir.

Bosna, Makedonya ve Kosova takımlarının nasıl olduğu ve hatta gelip gelmeyeceğini bilmiyorum.

Temsilcimize turnuvada başarılar diliyorum.

Yayınlanan makalelerde belirtilen görüşler ve fikirler sadece yazarın/yazarların görüşüdür. Yayınlanan içeriklerle ilgili bütün sorumluluklar yazarlara aittir.

Bu haber ilginizi çekebilir