Tabii ki rakiplerimizi de değerlendireceğiz.

Pazar günü oynanan Nilüfer Belediyespor-Galatasaray maçında zor da olsa 3-2 kazandık.
Galatasaray’ı bu kadar kötü yakaladığınızda 3 puanı almanız lazım. Ama 3-2 de olsa galibiyet ile lige başlamak çok önemli… Ve 2 puan cepte…

Şimdi ilk önce Nilüfer Belediyespor’u değerlendirelim.

PASÖR EDA İLE BAŞLAMAK
Avrupa kupası maçında oynadıkları oyunun iki katını oynadılar. Maça pasör Eda ile başladılar.

Geçen yazımda da belirtmiştim, “sanki takım Eda’yı istiyor” diye…

Daha rahat ve istekliler… Ligde bu performans ile başlayıp devam ederse iyi işler yapacaktır.
Ama maç oynaması gerekiyor.

Lila kenarda kalınca biraz durgun gibi geldi. Eda önde kısa kalabilir ama top oynatma çabası ve tercihleri yerinde… Pas kalitesi de zaman içinde mutlaka bir yüzdeye çıkacaktır. Pasör sadece oyun kurucu olmayıp arka alanda da servis atabilmeli ve defans yerini iyi savunmalı.

Diğer oyuncular gibi…

Bunları başarabildiğini görüyorum ve hatalarını düzeltmek için de çabalıyor. Pasör çaprazı Lucille Gicquel yine oyunun kazanılmasında en büyük etkendi. Hem servis kullanmadaki başarısı hem de ataklardaki yüzdesi takımın kazanmasında en büyük unsurdu.

Orta oyuncuları ataklarda fazla kullanamıyoruz, Beliz ve Deniz de tek ayak yapabilen ve pipe ataklara kapı açabilecek oyuncular. Çapraz Gicquel’i pipe’da daha fazla kullanabilirler. Belki biraz daha cesaret ile ortaları devreye sokmak gerekir.

Köşe oyunculardan Yordanova maça iyi başladı ve devam ettirdi. İlk defa çapraz hücumları bu kadar çok kullandı.

Galatasaray takımı orta oyuncuların hatalarını iyi değerlendirdi. Özellikle ilk sette takıma moral verdi. Çaprazı Laura Künzler yine sert oynamadan oyunda kaldı. Servis karşılamada hata yapmadılar takım olarak… Libero Eylül dahil.

Çünkü Galatasaray o kadar kolay servis attı ki, Nilüfer hep oyunda kaldı. O kadar da çok servis kaçırdılar. Böyle yakaladıysanız 3 puanı almalısınız!

NİLÜFER ÇOK İYİ SERVİS ATTI
Sözün özü, Nilüfer Belediyespor çok iyi servis attı. Rakibi oyuna sokmadı. Zaten pasör Tashiro fizik olarak kısa kalıyor bizim lig için…

Servis karşılamada da sıkıntı yaşayınca pas kalitesi iyice düştü. Antrenör de Nilüfer’in ekmeğine yağ sürdü onu oyunda tutarak. Kenarda ondan uzun ve ligi iyi bilen Duygu varken hiç düşünmedi bile…

İyi başlayamayan pasör çaprazını bir daha oyuna bile sokmadı. Bu maç Galatasaray takımı oyuncularından önce Coach Naranjo’ya yazar…

Yayınlanan makalelerde belirtilen görüşler ve fikirler sadece yazarın/yazarların görüşüdür. Yayınlanan içeriklerle ilgili bütün sorumluluklar yazarlara aittir.

Bu haber ilginizi çekebilir