Bursaspor’da çok kritik genel kurul gelişmesi!

Bugünkü davadan, genel kurul ilanı ve hazırlıklarını yürütmek maksadıyla görev yapmaya ehil üç Bursaspor üyesinin isim ve adreslerinin iki hafta içinde bildirilmesi, ayrıca Günay Yönetimine; dilekçesinde belirttiği ancak henüz sunulmayan belgeleri sunmak için iki hafta kesin süre verilmesi sonucu çıktı.

Avatar photo Spor Bursa9 ay önceSon güncelleme 21 Aralık 2023 - 14:52

Teksaslı Bursasporlular Derneği Başkanı Ertuğ Toker’in Recep Günay Başkanlığındaki Bursaspor’da seçimli genel kurul yapılmasına ilişkin açtığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

Bilindiği gibi 2 Temmuz 2023 tarihindeki genel kuruldan sonra Teksaslı Bursasporlular Derneği tarafından bir imza kampanyası başlatılmış ve ‘Olağanüstü seçimli genel kurula gidilmesi’ istenmişti.

Toker, 787 genel kurul üyesinin imzasıyla görsellerinin yer aldığı belgeleri Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder’e teslim etmiş, ancak tüzük gereği 30 gün içinde yönetimin alması gereken karar alınmamıştı.

ERTUĞ TOKER 22 AĞUSTOS’TA DAVA AÇMIŞTI

Bundan dolayı Ertuğ Toker, Recep Günay yönetiminin genel kurul talebini bu yasal süreler içinde yerine getirmediği gerekçesiyle 22 Ağustos 2023 tarihinde Bursa 4.Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açmıştı.

Ertuğ Toker aynı zamanda, 2 Temmuz 2023 tarihinde yapılan Bursaspor seçimli Olağanüstü Genel Kurulunda, tespit edilen usulsüzlüklerin denetim ve divan kurulunca dikkate alınmadığı, divan kurulunun yasaya aykırı şekilde genel kurulu tamamladığı, bunların incelenmesi yönünde denetim kuruluna ve divan başkanlığına talep yazıları yazmıştı.

DAVANIN İLK DURUŞMASI BUGÜN YAPILDI

Bursa 4.Sulh Hukuk Mahkemesi’nde bugün (21 Aralık 2023) yapılan duruşmada davacı Ertuğ Toker ve davalı vekili avukat hazır bulundu. Duruşmada, hakimin sulh olmak ve arabulucuya başvurmak telkinlerini taraflar kabul etmedi.

GENEL KURUL YAPILMASI İSTEĞİNİ YİNELEDİ

Davada Ertuğ Toker, Bursaspor seçimli genel kurulunun yapılmadığını 15 Ekim 2023 tarihinde tüzük kongresi yapıldığını belirtti. Kendisinden habersiz genel kurul yapılmış ise bunu kabul etmediğini belirten Toker, “Ben genel kurul üyesiyim, üyelere yapılmış bir çağrı da yoktur. Ayrıca kulübün internet sitesinden de yapılan bir duyuru söz konusu değildir. Genel kurulun yapılmasını ve davamızın kabulünü istiyoruz” dedi.

Davalı ise davanın reddine karar verilmesini isteyip, genel kurulun yapıldığına dair evrakları sunacaklarını belirtti.

HAKİM İKİ HAFTA SÜRE VERİP ÜÇ ÜYENİN BİLDİRİLMESİNİ İSTEDİ

Mahkeme hakimi davacıdan, genel kurul ilanı ve hazırlıklarını yürütmek maksadıyla görev yapmaya ehil üç dernek üyesinin isim ve adreslerini bildirmek üzere iki hafta süre verilmesine ve isimler bildirildiğinde bu kişilerin ilgili sıfatıyla duruşmaya çağrılmasına karar verdi.

YÖNETİM, İKİ HAFTADA BELGELERİ SUNMASI İÇİN İHTAR EDİLDİ

Ayrıca davalı vekili; dilekçesinde belirttiği ancak henüz sunulmayan belgeleri sunmak için iki hafta kesin süre verilmesine, bu süreye uymadığı takdirde de delillere dayanmaktan vazgeçilmiş sayılacağına dair ihtar edildi.

19 MART 2024 TARİHİNDE İKİNCİ DURUŞMA

Mahkeme aynı zamanda Bursa Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünden Bursaspor dernek tüzüğü ve 2022 yılı sonrası üye tam sayısını ve isimlerini gösterir listenin istenilmesine karar vererek duruşmayı 19 Mart 2024 tarihine bıraktı.

TEKSASLI BURSASPORLULAR DERNEĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Duruşma sonrası Teksaslı Bursasporlular Derneği, “Süreci takibimizi sürdürecek, mevcut yönetimin genel kurul kararını resmi olarak almasını takiben yeniden bir değerlendirmede bulunarak siz değerli üyelerimiz ile gereken hususları paylaşacağız” açıklamasını yaptı.

 

 

Bu haber ilginizi çekebilir