Rüya Takım parkeye çıkıyor

Paris 2024’te ABD “Yeni Rüya Takım” olarak gösterilen LeBron James ve arkadaşları ile Sırbistan karşısında bugün ilk kez parkeye çıkıyor.

Avatar photo Spor Bursa2 ay önceSon güncelleme 28 Temmuz 2024 - 21:16

Paris’te düzenlenen 2023 Olimpiyat Oyunları’nda favori gösterilen ve “Yeni Rüya Takım” olarak nitelendirilen LeBron James ve arkadaşları bugün parkeye çıkıyor.

LEBRON JAMES’İN TAKIMI SAHNE ALIYOR
C Grubu’nda mücadele edecek olan “Dream Team” ABD, ilk maçında güçlü bir rakibi Sırbistan ile karşı karşıya geliyor. Nikola Jokic, Bogdan Bogdanovic, Marko Guduric ve Vasilije Micic gibi basketbolculara sahip Sırplar ile karşılaşacak ABD Basketbol Milli Takımı, Paris 2024’teki ilk maçında zorlu bir sınav verecek.

İŞTE O KADRO

LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant, Joel Embiid, Anthony Davis, Derrick White, Anthony Edwards, Jayson Tatum, Jrue Holiday, Tyrese Haliburton, Bam Adebayo, Devin Booker’dan oluşan ABD Takımı, olimpiyatlar öncesinde toplamda 5 hazırlık maçı oynadı ve bu 5 maçı da kazanmayı başardı.

ABD sırasıyla Kanada, Avustralya, Sırbistan, Güney Sudan ve Almanya’yı mağlup etti.

SAAT 18.15’TE TRT SPOR VERECEK
Bugün saat 18.15’te başlayacak mücadele, TRT SPOR’dan canlı olarak yayınlanacak.
Rüya Takım, yer aldığı 1992 Barcelona Olimpiyatları’ndan bu yana düzenlenen 8 olimpiyatın 7’sinde altın madalya kazandı.
ABD Milli Takımı, 2008, 2012, 2016 ve 2020’de üst üste 4 kez şampiyonluğa ulaşmıştı. NBA yıldızlarından oluşan güçlü bir kadroyla Paris’e gelen ABD, bu yıl da şampiyon olmayı amaçlıyor.

1992 Barcelona’dan 2021 Tokyo’ya kadar, Olimpiyatlar’da altın madalyanın kazananı hep ABD oldu. Tek istisna 2004 yılında Atina’da gerçekleşti.

Manu Ginobili, Oberto, Scola ve Nocioni’den oluşan Arjantin; Tim Duncan, Iverson, LeBron, Carmelo, Amare ve Dwayne Wade’den oluşan ABD’yi yarı finalde mağlup etti. Arjantin final mücadelesinde İtalya’yı da mağlup ederek tarihlerindeki ilk ve tek altın madalyalarını kazandı.

1992 RÜYA TAKIMI VE BUGÜNKÜ YILDIZLAR…

1992 yılında Barselona’da Amerikalılar benzeri görülmemiş Rüya Takımı oluşturmuştu.

Charles Barkley, Larry Bird, Clyde Drexler, Scottie Pippen, Patrick Ewing, Earvin “Magic” Johnson, Christian Laettner, Michael Jordan, Karl Malone, Chris Mullin, David Robinson, John Stockton‘dan oluşan bu takım halen basketbol sporunun gördüğü en iyi takım olarak gösteriliyor.

İlk Rüya Takım, Barcelona’da rakiplerini toplamda ortalama 44 sayı farkla mağlup etti.

Basketbol tarihine geçen ve sonsuza dek hatırlanacak olan bu takımı hiçbir şey ve hiç kimse durduramadı.

Bakalım 2024 Paris’te neler olacak?

PARİS’TE ERKEKLER BASKETBOL GRUPLARI

Olimpiyatlarda basketbol erkekler mücadelesi 3 grupta 12 takım arasında yaşanıyor.

A Grubu: Avustralya, Kanada, Yunanistan, İspanya

B Grubu: Almanya, Fransa, Brezilya, Japonya

C Grubu: Güney Sudan, Porto Riko, ABD, Sırbistan.

 

Bu haber ilginizi çekebilir