Maç sırasında LeBron James, bulduğu sayılarla ABD erkek basketbolu tarihinde Olimpiyatlar’da 300 sayı barajını aşan üçüncü oyuncu oldu. Diğer iki isimden biri Kevin Durant, öbürü ise Carmelo Anthony.

Maçın ardından LeBron James basın mensuplarına şu ifadelerde bulundu:

“İstatistikler benim açımdan pek bir şey ifade etmiyor. Günün sonunda istediğim sadece kazanmak. Buraya altın madalyayı almayı geldim, tek düşündüğüm bu. Sayı atmayı, istatistikleri düşünmüyorum. Bu tarz şeylerde, herhangi bir rekor kitabında isminizi duymak her zaman bir onur fakat günün sonunda burada olma sebebim daha büyük resim.”

Güney Sudan maçında koç Steve Kerr, ilk maçta hiç süre almayan Jayson Tatum’ı ilk 5’e taşımıştı. James, bu konuda ise şunları söyledi:

“Koç ekibinin turnuva boyunca bu tarz şeyleri yapabileceğini biliyoruz. Herhangi bir gece herhangi birimiz aynı şeyi yaşayabiliriz. Önemli olan kimin maça başladığı değil, kimin bitirdiği bile değil. Tek önemli olan sahada olduğunuz anlarda yüksek seviyede oynamak. Bu gece kim sahada olursa olsun bunu yapmayı başardı. Her gece işi bitirebilecek 12 oyuncumuz var. Bu akşam ikinci beş oyuna girdi ve bizim için bunu yaptı.”

Bu haber ilginizi çekebilir