Mehmet Yiğit: Bursaspor için 5 dakikada karar verdim!

Bursaspor’un yeni transferlerinden Mehmet Yiğit, Bolu kampında verdiği ilk röportajında Bursaspor’a transfer süreci, futbol karakteri, takım ve kamp atmosferi, taraftara mesajları gibi konularda açıklamalarda bulundu.

Avatar photo SB Editör1 ay önceSon güncelleme 13 Ağustos 2024 - 12:14

Bursaspor’un Şanlıurfaspor’dan renklerine kattığı deneyimli stoper Mehmet Yiğit, Bolu Gerede’de devam hazırlık kampında verdiği röportajda Celil İnce‘nin sorularını yanıtladı.


MEHMET YİĞİT’İN KARİYERİ

Mehmet Yiğit, 24 Haziran 1991 Gaziantep doğumlu… Futbola Gaziantep’te başladı ve filiz lisansı Gaziantepspor’da çıktı.

2008 yılında Gaziantepspor‘da profesyonel sözleşmeye imza attı.

Stoper mevkiinde oynuyor.

Daha sonra sırasıyla Şanlıurfaspor, Gaziantepspor, Hatayspor, Gaziantep Futbol Kulübü ve Karşıyaka’da forma giydi.

Mehmet, kariyeri boyunca Süper Lig’de 2, TFF 1. Lig’de 245, TFF 2. Lig’de 107 maçta forma giydi ve 23 Türkiye Kupası maçı oynadı.

1. Lig’de 16, 2. Lig’de 6, toplamda 22 gole imza attı.

Mehmet kariyeri boyunca oynadığı 377 maçın 338’ine ilk 11 başladı. 17’si Trendyol 1. Lig, 6’sı TFF 2. Lig olmak üzere toplam 23 gol kaydetti.

Bu karşılaşmalarda 2 asist yaparken, 100 sarı kart, 12 de kırmızı kart gördü.

Geçtiğimiz sezon Şanlıurfaspor’da 27 maçta görev alan Yiğit, bu maçlarda 1 gol ve 1 asist ile oynarken, 8 sarı kart, 1 de kırmızı kart gördü.


Mehmet Yiğit’in sorulara verdiği yanıtları aşağıda okuyabilir veya linke tıklayarak videoyu da SporBursa Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

-Mehmet Yiğit futbola nasıl başladı?

-Ben Gaziantep doğumluyum ve futbola Gaziantepspor altyapısında başladım. Daha sonra 2 yıl Şanlıurfaspor’a kiralık olarak gittim ve tekrar Gaziantepspor’a döndüm. O dönem Gaziantepspor ile Süper Lig’de oynadım. Bursaspor’a gelmeden önce Şanlıurfaspor’da şampiyonluk yaşadım.

-Bursaspor’a geliş sürecin nasıl oldu?

-3. Lig’de oynamak hiç aklımda yoktu. 2. Lig’den ve 1. Lig’den çok teklif geldi bana, ama inanın Bursaspor’dan bana teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim. Çünkü Bursaspor’un büyüklüğünü hepimiz biliyoruz. Burada oynamak için can atan oyuncular var. Bana Bursaspor’dan teklif geldiği gün, diğer takımlardan 3-4 milyon daha fazla teklif veren kulüpler vardı ama ben hiç düşünmeden Bursaspor’un teklifini kabul ettim. Çünkü gerçekten burası çok güzel bir camia, çok güzel bir şehir, Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış bir takım. Bursaspor’un bulunduğu ligi hiç düşünmedim, 3. Lig takımı olarak görmüyoruz. İnşallah en kısa zamanda da Bursaspor’u layık olduğu yere taşırız.

-Transfer sürecin nasıl gerçekleşti, karar vermekte zorlandın mı?

-Bursaspor yönetimi menajerimi aramış. Sonra menajerim beni aradı ve Bursaspor’dan teklif geldiğini söyledi. Menajerime 3. Lig’den gelen teklifleri kabul etmeyeceğimi söylemiştim. Ama Bursaspor’dan teklif geldiğini söylediği zaman hemen bu durumu eşimle paylaştım ve 5 dakika içinde teklifi kabul ettik. Ben daha önce Bandırma’da oynarken de sürekli Bursa’ya gelip gidiyorduk. Hatta eşimin doktoru da Bursa’da… O yüzden Bursa’yı da çok seviyoruz. Benim hiçbir zaman hiçbir kulüpte önceliğim para olmadı. Yönetim Kurulu’nun teklif ettiği transfer ücretini hiç düşünmeden tereddütsüz kabul ettim. Başkanımızla görüşmeye geldiğimiz zaman kendisi bize hedeflerinin 3. Lig şampiyonluğu değil, Süper Lig olduğunu ve ona göre kadro kurulacağını söyledi.

-Mehmet Yiğit nasıl bir futbol karakterine sahiptir?

-Benim tercihim sağ stoper olarak oynamak ama daha önceki zamanlarda sol stoper olarak da oynadım. Hocamız bana nerede görev verirse orada oynamaya hazırım. Ben biraz sert bir futbolcuyumdur. Agresif ve Bursaspor taraftarının seveceği tarzda savaşan, mücadele eden, sahada her şeyini veren bir oyuncuyumdur. Genelde oyun içi müdahalelerinde pek kart görmem ama bazen hakemlerin verdiği yanlış kararlara yaptığım itirazlardan kart görürüm. Çünkü hakemler bazen gerçekten çok kötü kararlar veriyorlar. Ben özellikle geçtiğimiz sezon Şanlıurfaspor’da takım kaptanı olduğum için hakemlerin yanlış kararlarına itirazda bulunuyordum, o zamanlar kart görüyordum. Yoksa onun dışında son 2 sezonda sadece 1 kez kırmızı kart gördüm.

-Kendi futbolunda eleştirdiğin noktalar nelerdir? 

-Saha içinde biraz daha sakin kalabilirim. Genç yaştan beri kendimi bu konuda geliştirmeye çalışıyorum ama açıkçası bu agresiflikten de besleniyorum. Arkadaşlarımı motive ederek, saha içinde konuşarak, daha çok oyun içinde kalıyorum.

-Takım içerisindeki atmosfer nasıl?

-Ben Pablo Hocamızla burada tanıştım. Kendisi hem karakter olarak hem bizlerle iletişim olarak çok düzgün, çok güzel bir insan. Hocamızdan öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum. Bursalılar da Batalla‘yı boşuna sevmemiş. Ben daha önce üst liglerde de şampiyonluk yaşamış bir insanım. Burada da o havayı seziyorum. Şu an gördüğüm kadarıyla Bursa camiasında, şehrinde çok güzel bir bütünlük, bir birliktelik var. Eğer bu hava olumlu şekilde devam ederse sezon sonunda Bursaspor’un da şampiyon olacağını düşünüyorum. Sezon içerisinde zaman zaman türbülansa gireceğimiz zamanlar olacaktır. Çünkü hangi ligde olursanız olun fark etmez şampiyonluklar kolay kazanılmıyor. Her maçta en üst düzeyde konsantre olmamız lazım. Çünkü rakipler bize karşı ekstra oynayacaktır. Burada bizim gibi tecrübeli oyuncuların yanı sıra altyapıdan gelen ve geçen sezon bu takımda oynayan çok yetenekli genç oyuncular var. Bunları güzel bir şekilde harmanlayabilirsek Bursaspor hem kazanan hem de Türk futboluna geçmişte olduğu gibi oyuncu da kazandıran bir takım olur. Biz burada takım büyükleri olarak hem genç kardeşlerimize örnek olursak hem de onlara bir abilik yaparken şampiyon olabilirsek ne mutlu bize. Bursaspor gerçekten çok büyük bir camia, Bursa şehri de Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış bir şehir. Mesela sizin gibi değerli basın mensuplarının da Bursa’dan buraya gelerek kampımızı takip etmeniz, oyuncularla olan iletişiminiz, sizin buradaki varlığınız bile bizim için özellikle de genç oyuncularımız için büyük bir itici güç. Daha önce de dediğim gibi bazen maç kazanamayabiliriz, rakiplerimiz çok kapanabilir, pozisyon bulamayabiliriz. İşte tam bu esnada taraftarımız, camia ve Bursa şehrinin desteği devreye girecek ve biz de onlardan aldığımız güç ve destekle daha çok mücadele edip, sahada bu takım için her şeyimizi vereceğiz. İnşallah biz de Düzcespor ile başlayan serüvenin sonunda nisan ayında şampiyon olarak karşınıza çıkarız.

-Taraftarlara mesajın nedir?

-Bursaspor taraftarı Türkiye’de herkes tarafından bilinen bir taraftar grubu. Ben daha önce de şehir takımlarında oynadım. Böyle camialar sahada varını yoğunu ortaya koyan, son ana kadar mücadele eden, forma için savaşan bir takım görmek isterler. Biz de arkadaşlarla aramızda sürekli bunları konuşuyoruz. Taraftarımıza sahada da galibiyet için savaşan, tabiri caizse ölümüne oynayan bir Bursaspor izletmek için elimizden geleni yapacağız. Bu yüzden taraftarımızın da bizi son dakikaya kadar desteklemesini istiyorum.

Bu haber ilginizi çekebilir