ABDULLAH TAZGEL’İN KARİYERİ

Abdullah Tazgel, 12 Nisan 2003 Diyarbakır doğumlu.

Futbola 2014 yılında Diyarbakır Kayapınar Belediyespor‘da başladı ve 2016 yılında Bursaspor altyapısına transfer oldu.

2019 yılında Bursaspor ile profesyonel sözleşme imzaladı.

Abdullah Tazgel, sol bek ve sol açık pozisyonlarında oynuyor.

Kariyerinde profesyonel olarak sadece Bursaspor forması giydi.

Genç sol bek, kariyeri boyunca, 2. Lig’de 49, 1. Lig’de 4 maçta forma giydi ve 2 Türkiye Kupası maçı oynadı.

Abdullah TazgelBursaspor formasıyla 56 maça çıkarken bu karşılaşmalarda 1 gol kaydetti ve 4 sarı kart gördü. 

Geçtiğimiz sezon Bursaspor‘da 22 maçta görev aldı.


Bursaspor‘un Vakıfköy patentli sol bek oyuncusu Abdullah Tazgel, Bolu Gerede kampında SporBursa’ya özel açıklamalarda bulundu.

Serkan Yetişmişoğlu’nun sorularını yanıtlayan 21 yaşındaki solak, “Sezon sonunda şampiyonluk kupasını kucakladığımızı şimdiden görür gibi oluyorum” dedi.

Tazgel, gol atması halinde yapacağı sevinç hareketini göstererek, ellerini gözlerine götürdü ve dürbün işareti yaptı.

Abdullah Tazgel‘in açıklamaları şu şekilde:

BENİ YILMAZ BURUL KEŞFETTİ

-Bursaspor’a geliş sürecini anlatır mısın?

-Çanakkale’de düzenlenen bir turnuvada Yılmaz Burul beni keşfetmişti. Sonra beni Vakıfköy’e çağırdı. Ben de babamla birlikte Vakıfköy’e geldim. O zaman orasının diğer takımlardan daha farklı olduğunu anlamıştım. Bursaspor’un farkı o zaman belli olmuştu. Sadece altyapıya özel böyle güzel bir tesis olması beni çok etkilemişti. 12 yaşında (2015) altyapıya transfer olduğum zaman koordinatörümüz Adnan Örnek, antrenörümüz Serkan Türkay’dı. Beni A takıma çıkaran ise 2019 senesinde Mustafa Er olmuştu.

-A takıma ilk çıktığın zamandan bugüne kadar geçen süreci anlatır mısın?

-Bursaspor 2. Lig’e düştükten sonra biz daha çok oynamaya başladık. Transfer tahtası kapandıktan sonra bize daha çok süre geldi. 2 sene üst üste bütün maçlarda süre aldım. Geçtiğimiz sezon bizim için çok kötü geçti. Çok sıkıntılı zamanlardan geçtik. Ama şu an hepimiz daha iyiyiz. Daha iyi oyuncularımız var ve kaliteli bir kadroya sahibiz. İnşallah güzel birlikteliğimiz devam eder.

ESKİDEN DOLAPLARIMIZA BATALLA’NIN ADINI YAZARDIK

-Batalla takıma gelince ne hissettin?

-Pablo Martin Batalla, Bursaspor’un bir efsanesi. Altyapıdan çıkan herkes Batalla’nın nasıl birisi olduğunu çok iyi bilir. O, bizim için bir karakter, müthiş bir efsane… Eskiden Vakıfköy’deki odalarımızda bulunan dolaplara onun ismini yazardık; PMB 10 diye.

-Pablo Hoca, 2 genç kontenjanını Vakıfköy patentli oyunculardan yana kullanacağını söyledi.

-Futbolda her zaman hazır olmak zorundayız. Benim mevkimde tek rakibim Kerem Kök. Kerem’le birlikte elimizden geleni yapacağız. Hangimiz daha iyiysek hangimiz formayı hak ediyorsa o oynayacak. Kerem zaten benim çocukluk arkadaşım. Kerem Kök, Eren Tunalı, Hamza Baran Arıkan biz hepimiz beraber büyüdük. Altyapıdan beri beraberiz. Hocamız hangimize şans verirse o oynayacak. Burada önemli olan takımın başarısı…

-Futboldaki idolün kim?

-Küçükken Marcelo’yu çok beğenirdim. İdolüm oydu. Ama şimdi idolüm Babam. Kendisi de eskiden futbolcuydu. Babam sol açık oynuyordu.

TİMSAH ARENA’NIN TAMAMEN DOLMASINI BEKLİYORUZ

-Timsah Arena’da ilk maçta nasıl bir atmosfer bekliyorsun?

-Taraftarımızın bizden beklentisi çok yüksek. Bunun farkındayız. Taraftarımız şampiyonluk istiyor, biz de çok istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapacağız. Umarım çok güzel bir sezon geçirip şampiyon oluruz. Onların bizden beklentileri olduğu gibi bizim de taraftardan beklentimiz var. Onlardan bize destek olmalarını bekliyoruz. Taraftarımızdan stadyumu tamamen doldurmalarını bekliyoruz. Stadyumda boş yer kalmasını istemiyoruz. Rakipler Bursa’ya geldiği zaman güçlü taraftarımızı görsün, bizden korksun istiyoruz.

-Ligde geriye düşerseniz nasıl bir reaksiyon vereceğinizi düşünüyorsun?

-Altyapıda ilk öğrendiğimiz şey ahlaklı ve karakterli futbolcu olmak. İkincisi ise asla pes etmemek. Biz bunu öğrendik. Altyapıdan beri çıktığımız her maçı, hazırlık maçı bile olsa sürekli kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Hiçbir zaman pes etmiyoruz. Bursaspor’da oynuyorsanız zaten her maça kazanmak için çıkarsınız. Tekrar söylüyorum; biz her maça kazanmak için çıkacağız. Çünkü bu formanın bir ağırlığı var.

-İdeallerin nedir? Gelecekte kendini nerede görüyorsun?

-Her futbolcunun hayali Avrupa’da oynamaktır. Ama ben normal hedeflerle başlamak istiyorum. Bursaspor’la gidebildiğim yere kadar, Süper Lig’e kadar gitmek istiyorum. Umarım da hep beraber Süper Lig’e gideriz.

-Mayıs ayında şampiyonluğu şimdiden hayal ediyor musun?

-Sezon başında benim sözleşmem sona ermişti. Ben sözleşmemi bu sezon 2 yıllık uzattım. Sözleşme uzatmak için kulübe gittiğim zaman Pablo Hoca da oradaydı. Kendisiyle de konuştuk. Tesislerden menajerimle çıkarken içimde hep bu tesislere şampiyonluk kupası ile döneceğimize dair bir his vardı. Taraftarımızla birlikte şampiyonluk sevinci yaşamak, beraber kupa kaldırmak çok güzel olur.

-Takım içinde bir lakabın var mı?

-Musa Çağıran beni Ferhat Kiraz’a benzetiyor. Koşu stilimi, oyun tarzımı Ferhat Kiraz’a benzetiyor. Bir tek Musa abi bana Ferhat Kiraz diye sesleniyor. Onun dışında herkes bana Tazgel diyor.

-Son olarak taraftarlara mesajın nedir?

-Umarım taraftarlarımız bizi her maç sonuna kadar destekler. Biz de en az onlar kadar şampiyonluğu istiyoruz. İnşallah hep beraber Bursaspor’u ait olduğu yere getireceğiz.

Bu haber ilginizi çekebilir