Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Tofaş, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 10. ve son hazırlık maçını deplasmanda Manisa Basket ile oynadı.

Bursa ekibi, son ana kadar çekişmeli geçen karşılaşmayı 96-94 kazandı.

Manisa Muradiye Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Alex Perez, Marcquise Reed, Tolga Geçim, Yiğitcan Saybir, Trevor Thompson beşiyle başlayan mavi-yeşilliler, Yiğitcan Saybir, Alex Perez ve Thompson’ıb sayılarıyla ilk çeyreği 19-18 önde kapattı.

İkinci periyotta iki takım da hızlı hücum sayılarına engel olamazken, 27-26 çeyrek  skoru sonrası devre 45-45 eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarıya 10-0’lık seriyle başlayan Manisa, 22. dakikada skoru 55-45 yaptı. Bu seriye Kris Bankaton’ın smacıyla son veren Tofaş, J.J. O’Brien, Berk Demir, Uros Trifunovic ile farkı biraz eritti.

Ancak son periyoda 73-67 ev sahibi takımın üstünlüğüyle girildi.

ALEX PEREZ’İN ÜÇLÜĞÜYLE KAZANDI

Dördüncü çeyrekte Yiğitcan Saybir, Alex Perez, Reed ve Trifunovic ile skor bulmaya devam eden mavi-yeşilliler, son 2 dakikasına 90-87 önde girdiği karşılaşmadan Alex Perez’in son saniye üçlüğüyle 96-94 galip ayrıldı.

Tofaş’ta; Yiğitcan Saybir 25 sayı atarken, Alex Perez 15 sayı, 8 asist ve 6 ribaundla maça damgasını vurdu.

Trevor Thompson ve J.J. O’Brien 13’er sayı, Berk Demir ise 11 sayı üretti.

5 EKİM CUMARTESİ BEŞİKTAŞ GELECEK

Bu karşılaşmayla hazırlık maçlarını tamamlayan Bursa ekibi, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 5 Ekim Cumartesi günü evinde Beşiktaş Fibabanka ile oynayacak.

Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda yapılacak  maç saat 20.30’da başlayacsk.

 

Bu haber ilginizi çekebilir