Geçtiğimiz hafta perşembe akşamı Pota Altı programında konuşurken %51 şanslı gördüğümüzü söylediğimiz Bursaspor Basketbol, Murcia deplasmanından sükseli bir şekilde kazanarak dönen Manisa Basket karşısında deplasmanda 81-73‘lük skorla sezona kazanarak başladı.

Takımın nüvesini geçen yıldan kalan oyuncuların yanı sıra dış transfer Jaylon Brown üzerine kuran Coach Serhan Kavut, bilhassa ribaundlarda sağladığı (48-35) üstünlükle zoru kolaya çevirmeyi başardı.

Fransız off guard David Michineau oynadığı 29 dakikada istatistik kağıdının her hücresini (20 sayı, 7 rib, 7 asist, 2 tç) çok pozitif doldurarak galibiyette Jaylon ve Mutaf ile başrolü oluşturdu.

Yarın akşam (çarşamba) zorlu Casademont Zaragoza deplasmanı ve hafta sonu oynayacağı Anadolu Efes karşılaşmalarında yakalanan galibiyet alışkanlıklarının devamını görebilmek en büyük dileğimiz…

TOFAŞ KARTAL’I AVLADI

Diğer Bursa temsilcimiz Tofaş, dolu tribünler önünde Beşiktaş Fibabanka karşısında 99-95‘lik skorla sahadan galip ayrıldı. Maç boyunca çembere atak ederek oynayan temsilcimiz %80‘lik başarı ile tam 72 sayısını 2 sayılık atışlarla buldu. (36/45)

Maçın X Faktörü Yiğitcan Saybir önce sol turnikesi daha sonra da pas arası üzeri turnikesi ile giden maçı geri getirmeyi başardı.

Yarın akşam saat 20:00’de Kıbrıs Rum Kesimi ekibi Kevarnos karşılaşması ile Avrupa mesaisine de başlayacak olan Tofaş, zorlu kupada iddialı olacağını gösterecektir.

FİNALSPOR ÇOK FARKLI

TBL‘deki tek temsilcimiz olan Finalspor, dün akşam TRT Spor Yıldız‘dan da yayınlanan karşılaşmada Kapaklıspor karşısında rahat bir oyundan sonra 83-61 kazanarak zorlu Trabzon deplasmanı ve Ankaragücü maçları öncesinde moral buldu.

Coach Berat Gök yeni transferi Sabahattin Can Göndür ile beraber, az oynayan oyuncularını da görme şansı bulduğu karşılaşmada 2003 doğumlu genç Egemen Usta 20 dakikada yaptığı, görünen ve görünmeyen işlerle göz kamaştırdı.

Önümüzdeki hafta görüşmek üzere…..

Yayınlanan makalelerde belirtilen görüşler ve fikirler sadece yazarın/yazarların görüşüdür. Yayınlanan içeriklerle ilgili bütün sorumluluklar yazarlara aittir.

Bu haber ilginizi çekebilir