Böyle devam…

Tek hedefi, ilk senesinde bu ligden bir üst lige çıkmak olan bir takım için 8 hafta sonunda kaybetmeden yol almak önemli bir artı. Camia bu artının kıymetini bilsin.

Avatar photo Mustafa Yaşar4 saat önceSon güncelleme 26 Ekim 2024 - 22:34

Karşılaşmaya ileride baskı yaparak başladı Bursaspor…

Erken bir gol bulup rahatlama gayretleri gözden kaçmadı.

Ne var ki, gerek orta sahada görev yapan oyuncuların birbirinden kopuk futbolları gerekse rakibin savunma direnci o golü geciktirdi.

Tam da baskılı ama etkisiz oyunun meyvesini vermediği dakikalarda golü buldu yeşil-beyazlılar.

28.dakikada, o dakikaya kadar kendisinden beklenen futbolun uzağında kalan Ahmet İlhan Özek’in golü ile öne geçen Bursaspor, ilk 45 dakikayı da atılan bu tek golle önde kaparken, devrenin ve maçın en çalışkan ayakları bana göre İlhan Depe ve Abdullah Tazgel oluyordu.

69.dakikada İlhan Depe’nin asistinde Mücahit Can Akçay’ın golü ile iki farklı öne geçti.

Sonrasında 77. dakikada Hamza Gür ile üç farkı yakalayıp karşılaşmadan yine gol yemeden 3-0 galibiyetle ayrılan Bursaspor için “işler yolunda gidiyor demek” en sade yorum olacaktır.

BU LİGİ HAFİFE ALMAYIN

Bakın, ben meslek hayatımın yaklaşık 10 yılını büyük keyifle alt ligleri takip ederek geçirdim.

Şunu söylemeliyim ki, yeşil-beyazlılar zor bir ligde mücadele ediyor ve geride kalan 8 haftada bu zor ligin gereğini yerine getirerek ilerliyorlar.

Önlerinde uzun ve meşakkatli geçecek haftalar var.

Tek hedefi, ilk senesinde bu ligden bir üst lige çıkmak olan bir takım için 8 hafta sonunda kaybetmeden yol almak önemli bir artı.

Camia bu artının kıymetini bilsin.

 

KAYBETMEMEK ÇOK DEĞERLİ

Haftayı Karşıyaka’nın da kazanması sonrası 20 puanla ikinci sırada tamamlayan ve zirve takibini sürdüren Bursaspor, gelecek hafta ligde henüz galibiyeti ve puanı olmayan son sırada yer alan Kuşadasıspor ile sahasında karşılaşacak.

Bir başka deyişle kağıt üzerinde çok ama çok favori olduğu ve kuvvetle muhtemel kazanarak geçeceği bir maç daha oynayacak.

Dediğim gibi yol uzun ve meşakkatli.

Kaybetmeden gitmek çok değerli.

Hedef rakip Karşıyaka gibi gözükse de; köprünün altından daha çok sular akar, ben de bunu diyeyim.

‘BİRİ BURSASPOR TARAFTARINI DURDURMASIN!’

Son olarak.

Artık herkesin gözünün üstünde olduğu Bursaspor taraftarı Kütahya maçında da üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdi.

Tamamen dolu tribünlerde (42.740 biletli seyirci) Cumhuriyet coşkusu tavan yaparken; teröre lanet okuyan sloganlar atıldı.

Maç sonu kapatılan stat ışıkları yerine taraftarlarının telefon ışıkları altında yapılan galibiyet kutlaması ise yine farklı bir Bursaspor eylemiydi.

Yayınlanan makalelerde belirtilen görüşler ve fikirler sadece yazarın/yazarların görüşüdür. Yayınlanan içeriklerle ilgili bütün sorumluluklar yazarlara aittir.

Bu haber ilginizi çekebilir