Basketbol Gençler Ligi (BGL) erkekler kategorisi C Grubu 2. hafta mücadelesinde Tofaş, deplasmanda Onvo Büyükçekmece Basketbol engelini zorlanmadan aştı: 77-60.

Beylikdüzü Spor Salonu’ndaki maçta Tofaş, Efe Postel, Yücel Çağın Başaran, Poyraz Paşaoğlu ve Emirhan Serbest’in sayılarıyla ilk periyodu 12-18 sonuçlandı.

İkinci periyoda da Yücel Çağın Başaran’ın üçlüğüyle başlayan Tofaş, Berkay Gönül ve Ata Arda Gül’ün basketleriyle farkı çift hanelere çıkardı: 15-27. Mavi yeşilliler soyunma odasına 21-40 üstünlükle girdi.

Üçüncü periyodun başında rakip sayılarına Kerem Yaldız ve Berkay Gönül ile karşılık veren Tofaş, Yücel Çağın Başaran ve Efe Postel’in üçlükleriyle 26. dakikada durumu 33-55 yaparken son çeyreğe 20 sayılık farkla önde girdi: 41-61.

Dördüncü periyoda Emirhan Tohma’nın üçlüğüyle başlayan ve üst üste bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalışan Büyükçekmece, bitime 3 dakika kala skoru 55-68 yaparken; son bölümde Ata Arda Gül-Poyraz Paşaoğlu ikilisinin elinden sayılar bulan Tofaş parkeden 77-60 galip ayrıldı ve grupta 2’de 2 yaptı.

Bursa ekibi, 4 Kasım Pazartesi günü saat 13.00’te sahasında Gaziantep Basketbol ile karşılaşacak.

Bu haber ilginizi çekebilir